19 Ağustos 2020 Çarşamba

Güveç Kapama Tarifi

 

Güveç Kapama Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4-5 su bardağı un ( kontrollü koyun)

İç harcı için;

  • 1 kilo kuş başı et
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 6-7 adet mantar ( isteğe göre)
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Güveç Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuz içim malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz, orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Etlerimizi bir kabın içine alıyoruz, biberleri, domatesleri ve mantarı küçük bir şekilde doğruyoruz içine alıp karıştırıyoruz.
  3. Baharatlarını ve salçasını ve yağını ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  4. Etlerimizi güveçlere koyuyoruz.
  5. Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz, tabak büyüklüğünde açıyoruz güveçlerin üzerini kapatıyoruz,
  6. Üzerine sıvı yağ sürüp 200 derece fırında 1 saate yakın pişiyoruz.
  7. Piştikten sonra ters çevirip güveç kaplarını çıkarıyoruz, servis edebilirsiniz afiyet olsun hepimize ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder