Güveç Kapama Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4-5 su bardağı un ( kontrollü koyun)
İç harcı için;
- 1 kilo kuş başı et
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 6-7 adet mantar ( isteğe göre)
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Güveç Kapama Tarifi Yapılışı
- Hamurumuz içim malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz, orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
- Etlerimizi bir kabın içine alıyoruz, biberleri, domatesleri ve mantarı küçük bir şekilde doğruyoruz içine alıp karıştırıyoruz.
- Baharatlarını ve salçasını ve yağını ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
- Etlerimizi güveçlere koyuyoruz.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz, tabak büyüklüğünde açıyoruz güveçlerin üzerini kapatıyoruz,
- Üzerine sıvı yağ sürüp 200 derece fırında 1 saate yakın pişiyoruz.
- Piştikten sonra ters çevirip güveç kaplarını çıkarıyoruz, servis edebilirsiniz afiyet olsun hepimize ✨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder