22 Ağustos 2020 Cumartesi

Kozalak Tatlı Tarifi

 

Kozalak Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane metro çikolata
  • 3 su bardağı sade mısır gevreği
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kozalak Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Önce metroları doğrayın daha sonra kısık ateşte kontrollü olarak çikolataları ve  yağı tavada eritin.
  2. Biraz geç eriyor ama sabırla çikolatanızın iyice erimesini bekleyin.
  3. Daha sonra balı ekleyip karıştırın .
  4. Son olarak mısır gevreğini ekleyip iyice karıştırın.
  5. Çikolataları mısır gevreğiyle bütünleşsin ocaktan alın.
  6. Limon sıkacağıyla yada fincan ile şekil verip sunuma hazırlayın.
  7. İstediğiniz gibi süsleyip sunum yapabilirsiniz ben toz antep fıstığı kullandım🎀 Şimdiden afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder