Kozalak Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane metro çikolata
- 3 su bardağı sade mısır gevreği
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kozalak Tatlı Tarifi Yapılışı
- Önce metroları doğrayın daha sonra kısık ateşte kontrollü olarak çikolataları ve yağı tavada eritin.
- Biraz geç eriyor ama sabırla çikolatanızın iyice erimesini bekleyin.
- Daha sonra balı ekleyip karıştırın .
- Son olarak mısır gevreğini ekleyip iyice karıştırın.
- Çikolataları mısır gevreğiyle bütünleşsin ocaktan alın.
- Limon sıkacağıyla yada fincan ile şekil verip sunuma hazırlayın.
- İstediğiniz gibi süsleyip sunum yapabilirsiniz ben toz antep fıstığı kullandım🎀 Şimdiden afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder