Ev Yapımı Çemen Tarifi İçin Malzemeler
- 6.5 su bardağı kemik suyu
- 1 yemek tabağı yağlı dana ve koyun eti karışık kullandım(isterseniz et koymayabilirsiniz)
- Yarım kg pul biber
- Yarım yemek kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tatlı toz biber
- 2 baş sarımsak
- 3 tatlı kaşığı turşuluk tuz
- 2 yemek kaşığı çemen tozu
Ev Yapımı Çemen Tarifi Yapılışı
- Kemikleri ve eti iyice haşlayalım.
- Sarımsakları iyice ezelim, pulbiberi yoğuracağımız kaba alalım.
- Üzerine diğer malzemeleri ekleyelim.
- Etleri robottan geçirelim ,pulbiberin üzerine kemeki suyunu yavaş yavaş ekleyip iyice yoğuralım .
- En son etleri de koyup etler içinde kaybolana kadar yoğuralım.
- Yoğurma işlemi bitince küçük kapaklı kahvaltılık kaselere paylaştıralım yada o ölçüde poşetlere paylaştıralım ve buzlukta saklayalım.
Not :içerisine biraz kekik ve çökelek yada peynir ile karıştırarak biberli ekmelerde kullanabilirsiniz yada biraz yağda kavurup üzerine yumurta kırabilirsiniz sucuktan hiçbir farkı yok afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder