17 Ağustos 2020 Pazartesi

Ev Yapımı Çemen Tarifi

 

Ev Yapımı Çemen Tarifi İçin Malzemeler

  • 6.5 su bardağı kemik suyu
  • 1 yemek tabağı yağlı dana ve koyun eti karışık kullandım(isterseniz et koymayabilirsiniz)
  • Yarım kg pul biber
  • Yarım yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tatlı toz biber
  • 2 baş sarımsak
  • 3 tatlı kaşığı turşuluk tuz
  • 2 yemek kaşığı çemen tozu

Ev Yapımı Çemen Tarifi Yapılışı

  1. Kemikleri ve eti iyice haşlayalım.
  2. Sarımsakları iyice ezelim, pulbiberi yoğuracağımız kaba alalım.
  3. Üzerine diğer malzemeleri ekleyelim.
  4. Etleri robottan geçirelim ,pulbiberin üzerine kemeki suyunu yavaş yavaş ekleyip iyice yoğuralım .
  5. En son etleri de koyup etler içinde kaybolana kadar yoğuralım.
  6. Yoğurma işlemi bitince küçük kapaklı kahvaltılık kaselere paylaştıralım yada o ölçüde poşetlere paylaştıralım ve buzlukta saklayalım.

Not :içerisine biraz kekik ve çökelek yada peynir ile karıştırarak biberli ekmelerde kullanabilirsiniz yada biraz yağda kavurup üzerine yumurta kırabilirsiniz sucuktan hiçbir farkı yok afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder