Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
- 4 büyük patates
- 100 gram haşlanmış mısır
- 100 gram rendelenmiş kaşar
- 100 gram haşlanmış havuç
- 100 gram bezelye
- 100gram kornişon turşu
- 50 gram siyah zeytin
- 50 gram yeşil zeytin
- Mayonez
- Ketçap
- 4 kaşık tereyağı
Kumpir Tarifi Yapılışı
- Patatesler bir kaç kürdan batırılır.
- Önce yağlı kağıda sonra folyoya sarılır.
- 220 derece fırında 1 saat 30 dakika pişirilir .
- Daha sonra uzun önce bir kaba alınır .
- Ortadan ikiye hafif ayrılır .
- Daha sonra tatlı kaşık ile içi oyulur.
- Biraz tuz ve kaşar 1 kaşık tereyağı karıştırılır .
- Daha sonra içine diğer bütün malzemeler azar azar eklenir üstüne ketçap ve mayonez sıkılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder