17 Ağustos 2020 Pazartesi

Kumpir Tarifi

 

Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 büyük patates
  • 100 gram haşlanmış mısır
  • 100 gram rendelenmiş kaşar
  • 100 gram haşlanmış havuç
  • 100 gram bezelye
  • 100gram kornişon turşu
  • 50 gram siyah zeytin
  • 50 gram yeşil zeytin
  • Mayonez
  • Ketçap
  • 4 kaşık tereyağı

Kumpir Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler bir kaç kürdan batırılır.
  2. Önce yağlı kağıda sonra folyoya sarılır.
  3. 220 derece fırında 1 saat 30 dakika pişirilir .
  4. Daha sonra uzun önce bir kaba alınır .
  5. Ortadan ikiye hafif ayrılır .
  6. Daha sonra tatlı kaşık ile içi oyulur.
  7. Biraz tuz ve kaşar 1 kaşık tereyağı karıştırılır .
  8. Daha sonra içine diğer bütün malzemeler azar azar eklenir üstüne ketçap ve mayonez sıkılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder