Karışık Soslu Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo yufka (6 adet)
- Yarım litre süt
- 1 şişe soda
- 2 su bardağı su
- 350 kadar gram beyaz peynir
- 20 dal maydanoz
- 2 yumurta
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
Karışık Soslu Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soslu harcı yapalım yumurta ve yağı bir kapta çırpalım ve içine 1 şişe sodayı, sütü ve suyu ilave edip karıştıralım.
- Peyniri ufalayalım ve maydanozu içine kıyalım karıştıralım.
- Yapacağımız tepsiyi bolca yağlayalım.
- İlk yufkayı hafif buruşturup toparlayarak tepsinin yarısına diğer yufkayı da aynı şekilde yapıp diğer yarısına koyalım üzerine peynirli harcım yarısını koyup sostan her tarafına gelecek şekilde dökelim.
- Üzerine parçalanan yufkaları sosun içine batırıp fazla sosunu hafif sıkalım ve tepsi tamamen kapanacak şekilde kaplayalım.
- Peynirli harcımızın kalanını eşit şekilde her tarafa dökelim.
- Kalan sağlam yufkayı yarısına buruşturarak koyalım.
- Kalan parça yufkaları sosa batırarak böreğin üstüne tamamen kapatalım ve kalan sosumuzu örneğe eşit şekilde dökelim.
- Üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirelim sosu iyice çeksin.
- Vaktiniz varsa daha uzun dinlendirebilirsiniz.
- Dinlenen böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar 45 dk pişirelim.
- Fırından fırına pişme süresi değişiklik gösterebilir kontrollü olalım.
- Pişen böreğimizi fırından çıkarıp üzerini örterek soğumaya bırakalım.
- Soğuyan börek servise hazırdır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder