17 Ağustos 2020 Pazartesi

Karışık Soslu Börek Tarifi

 

Karışık Soslu Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yufka (6 adet)
  • Yarım litre süt
  • 1 şişe soda
  • 2 su bardağı su
  • 350 kadar gram beyaz peynir
  • 20 dal maydanoz
  • 2 yumurta
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ

Karışık Soslu Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soslu harcı yapalım yumurta ve yağı bir kapta çırpalım ve içine 1 şişe sodayı, sütü ve suyu ilave edip karıştıralım.
  2. Peyniri ufalayalım ve maydanozu içine kıyalım karıştıralım.
  3. Yapacağımız tepsiyi bolca yağlayalım.
  4. İlk yufkayı hafif buruşturup toparlayarak tepsinin yarısına diğer yufkayı da aynı şekilde yapıp diğer yarısına koyalım üzerine peynirli harcım yarısını koyup sostan her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  5. Üzerine parçalanan yufkaları sosun içine batırıp fazla sosunu hafif sıkalım ve tepsi tamamen kapanacak şekilde kaplayalım.
  6. Peynirli harcımızın kalanını eşit şekilde her tarafa dökelim.
  7. Kalan sağlam yufkayı yarısına buruşturarak koyalım.
  8. Kalan parça yufkaları sosa batırarak böreğin üstüne tamamen kapatalım ve kalan sosumuzu örneğe eşit şekilde dökelim.
  9. Üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirelim sosu iyice çeksin.
  10. Vaktiniz varsa daha uzun dinlendirebilirsiniz.
  11. Dinlenen böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar 45 dk pişirelim.
  12. Fırından fırına pişme süresi değişiklik gösterebilir kontrollü olalım.
  13. Pişen böreğimizi fırından çıkarıp üzerini örterek soğumaya bırakalım.
  14. Soğuyan börek servise hazırdır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder