Patatesli Pide( Ekonomik Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 3 buçuk su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kuru maya (çok tepeleme olmasın)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Su miktarini söyleyemiyorum olcemedim, hamur çok cıvık olmayacak şekilde olacak.
- Tuz
İç harcı için
- 4 orta boy patates
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
Patatesli Pide( Ekonomik Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Hamuru için bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım ve üzerine streç film geçirip 20 dakika dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken patatesleri haşlayalım, yumuşayınca ezelim. Soğanı tavada kavuralım ve baharatlarını atalım, patatesleri ekleyelim iyice birbirine geçişene dek karıştıralım.
- Kenara alalım. Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapıp hafif unladığımız tezgahta merdane yardımıyla pide şeklinde açalım .
- Harçtan koyup yine pide şekli verip kenarları kapatalım. Tepsimize dizelim ve önceden ısınmış fırında kızarana dek pişirelim.
- Kenarlarına bir şey sürülmüyor bilginize. Fırından çıkardığımız pidelerimizin kenarlarına tereyağ veya sıvı yağ sürüp sıcak sıcak servis edelim.
Herkese afiyet olsun 💙.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder