5 Ağustos 2020 Çarşamba

Patatesli Pide( Ekonomik Lezzet) Tarifi

Patatesli Pide( Ekonomik Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 3 buçuk su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kuru maya (çok tepeleme olmasın)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Su miktarini söyleyemiyorum olcemedim, hamur çok cıvık olmayacak şekilde olacak.
  • Tuz

İç harcı için

  • 4 orta boy patates
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber

Patatesli Pide( Ekonomik Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım ve üzerine streç film geçirip 20 dakika dinlendirelim.
  2. Hamur dinlenirken patatesleri haşlayalım, yumuşayınca ezelim. Soğanı tavada kavuralım ve baharatlarını atalım, patatesleri ekleyelim iyice birbirine geçişene dek karıştıralım.
  3. Kenara alalım. Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapıp hafif unladığımız tezgahta merdane yardımıyla pide şeklinde açalım .
  4. Harçtan koyup yine pide şekli verip kenarları kapatalım. Tepsimize dizelim ve önceden ısınmış fırında kızarana dek pişirelim.
  5. Kenarlarına bir şey sürülmüyor bilginize. Fırından çıkardığımız pidelerimizin kenarlarına tereyağ veya sıvı yağ sürüp sıcak sıcak servis edelim.

Herkese afiyet olsun 💙.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder