Tavuklu Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk kıyması
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet yumurta
- 4 kaşık galeta unu
- Tuz-karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
Kızartmak için;
- Sıvıyağ (tavanızın dibini kaplıca kadar)
Haydari için;
- 1 kase yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Tavuklu Kabak Mücver Tarifi Yapılışı
- Kabak ve havuçu rendeleyip suyunu sıkıp derin bir kabın içine alıyoruz .
- Sonra tüm malzemeleri harmanlıyoruz kıvamı yoğun olmuyor.
- Klasik mücver yoğunluğunda bir harç oluyor .
- Sonra bir çorba kaşığı harçtan elimize alıp şekil verdikten sonra kızdırdığımız yağımızda arkalı önlü kızartıyoruz ve nefis bir haydari eşliğinde servis ediyoruz.
- Haydari yapılışı; dereotu incecik kıyılır .
- Sarımsak dövülür ve tüm malzemeler harmanlanır haydarimiz hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder