16 Ağustos 2020 Pazar

Tavuklu Kabak Mücver Tarifi

 

Tavuklu Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk kıyması
  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yumurta
  • 4 kaşık galeta unu
  • Tuz-karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ (tavanızın dibini kaplıca kadar)

Haydari için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Tavuklu Kabak Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Kabak ve havuçu rendeleyip suyunu sıkıp derin bir kabın içine alıyoruz .
  2. Sonra tüm malzemeleri harmanlıyoruz kıvamı yoğun olmuyor.
  3. Klasik mücver yoğunluğunda bir harç oluyor .
  4. Sonra bir çorba kaşığı harçtan elimize alıp şekil verdikten sonra kızdırdığımız yağımızda arkalı önlü kızartıyoruz ve nefis bir haydari eşliğinde servis ediyoruz.
  5. Haydari yapılışı; dereotu incecik kıyılır .
  6. Sarımsak dövülür ve tüm malzemeler harmanlanır haydarimiz hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder