Tam Kıvamında Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre sıcak su
- 1 su bardağı buğday (ıslatılacak)
- 1 kase haşlanmış fasulye (300 gr)
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı pirinç
- 1/2 (yarım) kase kuru kayısı
- 1/2 (yarım) kase kuru üzüm
- 1/2 (yarım) litre süt (500 ml)
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
- 1 çay bardağı süt (100 ml)
Üzeri için;
- Nar
- Ceviz
- Fındık
- İncir
- Tarçın
- Antep fıstığı
- Hindistan cevizi
Tam Kıvamında Aşure Tarifi Yapılışı
- 1 litre sıcak suda 1 su bardağı ıslatılmış buğday, 1 kase haşlanmış fasulye (300 gr), 1 kase haşlanmış nohut ve 1 çay bardağı pirinci 15 dakika pişiriyoruz.
- 1/2 kase kuru kayısı, 1/2 kase kuru üzümü ekleyip 5 dakika pişiriyoruz. Ardından 1/2 litre sütü (500 ml) ekleyip 5 dakika pişiriyoruz.
- 3 su bardağı toz şeker ekleyip 10 dakika pişiriyoruz. Arzunuza göre şekeri arttırıp azaltabilirsiniz.
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme) ile 1 çay bardağı sütü (100 ml) ayrı bir kasede iyice çırpıp aşureye yavaş yavaş ekliyoruz.
- Toplamda 40-45 dakikada aşuremiz hazır oluyor🥰.
- Akşamdan 1 su bardağı buğdaya üzeri geçecek kadar su ekliyoruz. Islattığımız buğdaylar sabaha kadar şişmiş oluyor.
- Sabah kısık ateşte yarım saat pişirdiğimiz buğday aşure için hazır oluyor. (1 su bardağı buğday ıslatılmış haliyle aşağı yukarı 2 su bardağı buğday haline geliyor. ).
- Önceden haşlayıp buzluğa koyduğumuz fasulye ve nohutu kullandık. Arzu ederseniz hazır konservede kullanabilirsiniz.
- Bir saat önce sıcak suda ıslattığımız pirinci aşurede kullandık.
- Üzeri için bu mevsimde maalesef nar bulamadık. Bizce aşurenin olmazsa olmazı nar bahçemizdeki mini narlarımızı kullandık. 😍.
Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder