25 Ağustos 2020 Salı

Tam Kıvamında Aşure Tarifi

Tam Kıvamında Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre sıcak su
  • 1 su bardağı buğday (ıslatılacak)
  • 1 kase haşlanmış fasulye (300 gr)
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) kase kuru kayısı
  • 1/2 (yarım) kase kuru üzüm
  • 1/2 (yarım) litre süt (500 ml)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
  • 1 çay bardağı süt (100 ml)
Üzeri için;
  • Nar
  • Ceviz
  • Fındık
  • İncir
  • Tarçın
  • Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi

Tam Kıvamında Aşure Tarifi Yapılışı


  1. 1 litre sıcak suda 1 su bardağı ıslatılmış buğday, 1 kase haşlanmış fasulye (300 gr), 1 kase haşlanmış nohut ve 1 çay bardağı pirinci 15 dakika pişiriyoruz.
  2. 1/2 kase kuru kayısı, 1/2 kase kuru üzümü ekleyip 5 dakika pişiriyoruz. Ardından 1/2 litre sütü (500 ml) ekleyip 5 dakika pişiriyoruz.
  3. 3 su bardağı toz şeker ekleyip 10 dakika pişiriyoruz. Arzunuza göre şekeri arttırıp azaltabilirsiniz.
  4. 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme) ile 1 çay bardağı sütü (100 ml) ayrı bir kasede iyice çırpıp aşureye yavaş yavaş ekliyoruz.
  5. Toplamda 40-45 dakikada aşuremiz hazır oluyor🥰.
  6. Akşamdan 1 su bardağı buğdaya üzeri geçecek kadar su ekliyoruz. Islattığımız buğdaylar sabaha kadar şişmiş oluyor.
  7. Sabah kısık ateşte yarım saat pişirdiğimiz buğday aşure için hazır oluyor. (1 su bardağı buğday ıslatılmış haliyle aşağı yukarı 2 su bardağı buğday haline geliyor. ).
  8. Önceden haşlayıp buzluğa koyduğumuz fasulye ve nohutu kullandık. Arzu ederseniz hazır konservede kullanabilirsiniz.
  9. Bir saat önce sıcak suda ıslattığımız pirinci aşurede kullandık.
  10. Üzeri için bu mevsimde maalesef nar bulamadık. Bizce aşurenin olmazsa olmazı nar bahçemizdeki mini narlarımızı kullandık. 😍.
Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder