11 Ağustos 2020 Salı

Kakaolu Çatlak Kurabiye (15 Adet) Tarifi

 

Kakaolu Çatlak Kurabiye (15 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı dokusu kakao
  • Yarım çay bardağı fındık kırığı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 6 yemek kaşığı un

Kakaolu Çatlak Kurabiye (15 Adet) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri yoğurma kabına alarak spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
  2. Yoğurmaya gerek yok.
  3. Hamur cıvık kıvamlı olacak bu sizi korkutmasın.
  4. Daha sonra üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına kaldırın en az 2 saat tercihen 4 saat bekletin.
  5. Çıkarır çıkarmaz kaşık yardımıyla parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın, pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik -fansız- fırında 12 dk pişirin.
  7. Çıktığında yumuşak kıvamlı olacak tepside soğuyana kadar bekletip servis edebilirsiniz.

Kurabiyenin şeklen güzel olması için dolapta en az 2 saat beklemelisiniz, dolaptan çıkarınca hızlı olmalısınız, pudra şekerini bol kullanmalısınız ben tamamını bitirince bir tür daha hızlıca pudra şekerine buladım. Fırın kesinlikle ısınmış olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder