Kakaolu Çatlak Kurabiye (15 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı dokusu kakao
- Yarım çay bardağı fındık kırığı
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 6 yemek kaşığı un
Kakaolu Çatlak Kurabiye (15 Adet) Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri yoğurma kabına alarak spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
- Yoğurmaya gerek yok.
- Hamur cıvık kıvamlı olacak bu sizi korkutmasın.
- Daha sonra üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına kaldırın en az 2 saat tercihen 4 saat bekletin.
- Çıkarır çıkarmaz kaşık yardımıyla parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın, pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik -fansız- fırında 12 dk pişirin.
- Çıktığında yumuşak kıvamlı olacak tepside soğuyana kadar bekletip servis edebilirsiniz.
Kurabiyenin şeklen güzel olması için dolapta en az 2 saat beklemelisiniz, dolaptan çıkarınca hızlı olmalısınız, pudra şekerini bol kullanmalısınız ben tamamını bitirince bir tür daha hızlıca pudra şekerine buladım. Fırın kesinlikle ısınmış olmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder