25 Ağustos 2020 Salı

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • 4,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Pirinci hiç suda bekletmeden yapıyorum, tane tane çok lezzetli oluyor:)
  1. Pirinci iyice yıkayıp süzgeçte beş dk. süzdürelim.
  2. Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp eritelim üzerine tel şehriyeyi katıp kavuralım süzülmüş pirinci ilave edip kısık ateşte 10 dk. kavuralım.
  3. Kavrulan pirince sıcak suyu yavaş yavaş dökelim tuzunu ilave edelim kaynayınca altını kısalım suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder