Kestane Mantarlı Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk kalça
- Yarım kilo kestane mantarı
- 2 yemek kaşığı yulaf unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı toz zencefil
- ½ çay kaşığı hardal tozu
- 1 + ½ bardak laktozsuz süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kestane Mantarlı Kremalı Tavuk Tarifi Yapılışı
- Orta ateşte erittiğimiz yağımızda unu kavurmaya başlıyoruz.
- Un kahveye dönmek üzereyken yavaşça sütü ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Süt emildiğinde karıştırarak sütün tamamını ekliyoruz.
- Tuz, karabiber, zencefil ve hardalı ekleyip karışımın altını kapatıyoruz.
- Ayrı bir tencereye tuz ekleyip üzerine tavukları diziyoruz. (derileri alta gelecek şekilde) (tavanın teflon olması işinizi kolaylaştıracaktır. )
- Yarım çay bardağı su ilave edip kapağını kapatıyoruz ve tavukları kendi yağında pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çekip kızardığında diğer tarafını çevirip bir 5 dakika da diğer tarafı kızartıyoruz.
- Hazır olan tavukları tencereden alıp mantarları tavukları pişirdiğimiz tencereye koyup 10-15 dakika kavuruyoruz.
- Hazırladığımız krema sosu ilave edip 2-3 dakika da beraber karıştırıyoruz.
- En son tavukları ilave edip görseldeki gibi servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder