27 Ağustos 2020 Perşembe

Sade Kek Tarifi

Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı’un (elenmiş)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sade Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kek kalıbınızı sıvı yağla iyice yağlayıp bir kenara alın.
  2. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
  3. Kek hamuru için öncelikle yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın.
  4. Üzerine sıvı yağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
  5. Un, vanilya ve kabartma tozunu da malzemeye ekleyip güzelce karıştırın.
  6. Kek hamurunu önceden yağladığınız kek kalıbına boşaltıp fırına verin.
  7. Kekiniz kabarana kadar fırının kapağını hiç açmayın. 50 dakika kadar pişirdikten sonra keke kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
  8. Pişen keki fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın.
Dilimleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder