Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı’un (elenmiş)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sade Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kek kalıbınızı sıvı yağla iyice yağlayıp bir kenara alın.
- Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
- Kek hamuru için öncelikle yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın.
- Üzerine sıvı yağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu da malzemeye ekleyip güzelce karıştırın.
- Kek hamurunu önceden yağladığınız kek kalıbına boşaltıp fırına verin.
- Kekiniz kabarana kadar fırının kapağını hiç açmayın. 50 dakika kadar pişirdikten sonra keke kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
- Pişen keki fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın.
Dilimleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder