Leoparlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4-4,5 su bardağı un
İçi için;
- Beyaz peynir
- Maydanoz (isteye bağlı)
Sosu için;
- 1 paket kurumaya
- Yarım su bardağı pirinç̧ unu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı su
Leoparlı Poğaça Tarifi Yapılışı
- Bir kaba hamurun malzemelerini koyup yumuşak hamur elde ediyoruz .
- 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru küçük mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp içine peynir koyup kapatıyoruz yuvarlak şekli olacak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı diziyoruz .
- Üzeri için sosunu hazırlıyoruz iyice karıştıralım ben iyi karıştırmamışım sosun sonuna gelince mayaları gördüm .
- İyi karıştırırsanız benimkinden çok daha güzel görüntü elde edersiniz sosu poğaçaların üzerine 1 tatlı kaşığı kadar koyup her yerini sürelim.
- Koyu bir kıvamı oluyor bu sos 1 tepsilik poğaçaya oluyor 2. Tepsi için tekrar yapabilirsiniz isterseniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder