16 Ağustos 2020 Pazar

Leoparlı Poğaça Tarifi

 

Leoparlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4-4,5 su bardağı un

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz (isteye bağlı)

Sosu için;

  • 1 paket kurumaya
  • Yarım su bardağı pirinç̧ unu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı su

Leoparlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba hamurun malzemelerini koyup yumuşak hamur elde ediyoruz .
  2. 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamuru küçük mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp içine peynir koyup kapatıyoruz yuvarlak şekli olacak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı diziyoruz .
  4. Üzeri için sosunu hazırlıyoruz iyice karıştıralım ben iyi karıştırmamışım sosun sonuna gelince mayaları gördüm .
  5. İyi karıştırırsanız benimkinden çok daha güzel görüntü elde edersiniz sosu poğaçaların üzerine 1 tatlı kaşığı kadar koyup her yerini sürelim.
  6. Koyu bir kıvamı oluyor bu sos 1 tepsilik poğaçaya oluyor 2. Tepsi için tekrar yapabilirsiniz isterseniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder