Zebra Keki Tarifi
Zebra Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 bardak elenmiş un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- 3 yemek kaşığı kadar kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağ (borcamın yağlanması için)
Zebra Keki Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurtaların akları ile şeker çırpılır.
- Köpük köpük olup kabarınca mikser durdurulur ve yumurtaların sarıları, zeytinyağı, elenmiş un, kabartma tozu, vanilin eklenir. Kabarıklığın sönmemesi için çok düşük devirde tüm malzemeler karıştırılır.
- Ardından derin 2 kaseye kek hamuru eşit şekilde bölünür.
- Kasenin birine 3 kaşık kakao ve 3 kaşık süt ilave edilir.
- Hafifçe karıştırılarak kakao hamura yedirilir.
- Hamurun yapışmaması için borcam tereyağ ile yağlanır.
- Bir kahve fincanı kakaolu hamur, bir kahve fincanı sade hamur dökülür. Tüm hamur bitesiye kadar bu işleme devam edilir.
- 200 derecede ısıtılmış fansız programdaki fırında borcamı koyduktan 5 dakika sonra 180 derecede 35-40 dakika kontrollü olarak pişirilir.Görüntüsü çekici, tadı hafif bu keki umarım siz de beğenirsiniz 🙂.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder