2 Ağustos 2020 Pazar

Zebra Keki Tarifi

Zebra Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 bardak elenmiş un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • 3 yemek kaşığı kadar kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ (borcamın yağlanması için)

Zebra Keki Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtaların akları ile şeker çırpılır.
  2. Köpük köpük olup kabarınca mikser durdurulur ve yumurtaların sarıları, zeytinyağı, elenmiş un, kabartma tozu, vanilin eklenir. Kabarıklığın sönmemesi için çok düşük devirde tüm malzemeler karıştırılır.
  3. Ardından derin 2 kaseye kek hamuru eşit şekilde bölünür.
  4. Kasenin birine 3 kaşık kakao ve 3 kaşık süt ilave edilir.
  5. Hafifçe karıştırılarak kakao hamura yedirilir.
  6. Hamurun yapışmaması için borcam tereyağ ile yağlanır.
  7. Bir kahve fincanı kakaolu hamur, bir kahve fincanı sade hamur dökülür. Tüm hamur bitesiye kadar bu işleme devam edilir.
  8. 200 derecede ısıtılmış fansız programdaki fırında borcamı koyduktan 5 dakika sonra 180 derecede 35-40 dakika kontrollü olarak pişirilir.Görüntüsü çekici, tadı hafif bu keki umarım siz de beğenirsiniz 🙂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder