Misket Köfteli Patlıcan Çanağı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcanı
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Köftesi için;
- 300-400 gram kıyma
- 1 dilim ekmek içi
- 1 soğan rendesi
- 1 diş sarımsak rendesi
Köfteleri pişirmek için;
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz baharatlar ( karabiber kırmızı toz biber kimyon pul biber)
Domates sos için;
- 3 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz karabiber
Salçalı sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Misket Köfteli Patlıcan Çanağı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar yıkanır, boyuna ikiye ayrılır. Sap kısmını da dikkatlice kesin.
- Kızgın yağda orta ateşte arkalı önlü kızartılır. İçinin pişmesi için çok hızlı kızartmayalım.
- Kızaranları fırın kabına alıp çatalla ezin, karıştırın. Azar azar tuzlayın.
- 🔺Köftesi için malzemeleri karıştırın. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Küçük küçük yuvarlayın. ( istediğiniz ebatta).
- Tavaya yapı alıp ısıtın. Yuvarlanmış köfteleri eşit şekilde pişirin.
- 🔺Domates sosu için rendelenmiş domates ve yağı 5 dk pişirin. Suyunu çekmesin. Salçayı tuzu ve karabiberi ekleyip 1 dk daha pişirin.
- Patlıcanların üzerine köfteleri onun da üzerine domates sos ilave edin. Salçayı sıcak suda çözdürüp fırın kabına boşaltın.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzeri hafif kızarana (iyice özleşene )kadar pişirin.
- Dinlendikten sonra servis yapın. Afiyet olsun 🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder