25 Ağustos 2020 Salı

Misket Köfteli Patlıcan Çanağı Tarifi

Misket Köfteli Patlıcan Çanağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcanı
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ
Köftesi için;
  • 300-400 gram kıyma
  • 1 dilim ekmek içi
  • 1 soğan rendesi
  • 1 diş sarımsak rendesi
Köfteleri pişirmek için;
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz baharatlar ( karabiber kırmızı toz biber kimyon pul biber)
Domates sos için;
  • 3 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz karabiber
Salçalı sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Misket Köfteli Patlıcan Çanağı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar yıkanır, boyuna ikiye ayrılır. Sap kısmını da dikkatlice kesin.
  2. Kızgın yağda orta ateşte arkalı önlü kızartılır. İçinin pişmesi için çok hızlı kızartmayalım.
  3. Kızaranları fırın kabına alıp çatalla ezin, karıştırın. Azar azar tuzlayın.
  4. 🔺Köftesi için malzemeleri karıştırın. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Küçük küçük yuvarlayın. ( istediğiniz ebatta).
  5. Tavaya yapı alıp ısıtın. Yuvarlanmış köfteleri eşit şekilde pişirin.
  6. 🔺Domates sosu için rendelenmiş domates ve yağı 5 dk pişirin. Suyunu çekmesin. Salçayı tuzu ve karabiberi ekleyip 1 dk daha pişirin.
  7. Patlıcanların üzerine köfteleri onun da üzerine domates sos ilave edin. Salçayı sıcak suda çözdürüp fırın kabına boşaltın.
  8. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzeri hafif kızarana (iyice özleşene )kadar pişirin.
  9. Dinlendikten sonra servis yapın. Afiyet olsun 🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder