25 Ağustos 2020 Salı

Sağlık Ve Lezzet Bir Arada Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi

Sağlık Ve Lezzet Bir Arada Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 tutam dereotu
  • 5 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 tatlı kaşığından biraz az sebzeli çeşni
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • Yeteri miktarda sıvı yağ

Sağlık Ve Lezzet Bir Arada Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve kabaklarımız ince olacak şekilde rendelenerek bir kaba alınır.
  2. Tenceremize yeteri miktarda sıvı yağ ve 2 dolu yemek kaşığı un ilave edilerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Unumuz yeterince kavrulduktan sonra havuç ve kabaklarımız ilave edilir ve birkaç tur daha çevrilir.
  4. Ardından ocağımızın altı biraz kısılarak 5 su bardağı soğuk su ve 1 su bardağı soğuk süt ilave edilir.
  5. Ocağımızın altı tekrar yükseltilip çorbamız arada karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
  6. Çorbamız kaynadıktan sonra ocağın altı tekrar kısılarak tuz ve sebzeli çeşnimiz ilave edilir.
  7. Sebzelerimiz yeterince yumuşayıp pişene kadar çorbamız kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  8. Çorbamız yeterince kaynadıktan sonra dere otlarımız ince ince kıyılır ve çorbamıza ilave edilerek karıştırılır.
  9. Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra havuçlu kabak çorbamız servise hazırdır.
Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder