10 Ağustos 2020 Pazartesi

Muzlu Kek Tarifi

 

Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet muz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muzlu Kek Tarifi Yapılışı

Not: tüm malzemeler oda ısısında olsun.

  1. Keki yapmadan 1 saat önce malzemeleri çıkaralım.Kek harcını hazırlamadan önce fırını 180° açalım.
  2. Vee keki hazırlamaya başlayalım.Yumurta ve toz şeker 1 paket vanilin çırpılır. (yumurta kokusu almamak için vanilya bu aşamada eklenir. )
  3. Süt ve sıvı yağ eklenir.
  4. Un azar azar eklenir. ( elenmiş olsun).
  5. Ardından 1 paket kabartma tozu eklenir.
  6. 1 ezilmiş muz karışıma eklenir.
  7. 1 kaseye hazırlanan kek harcından bir miktar dökülür ve 2 yemek kaşığı kakao ile karıştırılır.
  8. Kek harcına önce muzlu harç daha sonra kakaolu karışımdan döküp işlemi tekrarlayalım.
  9. Keki fırına verelim.
  10. Kek soğuduktan sonra üzeri için pudra şekeri ile süsleme yapalım.

Afiyet olsun🍰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder