Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet muz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Muzlu Kek Tarifi Yapılışı
Not: tüm malzemeler oda ısısında olsun.
- Keki yapmadan 1 saat önce malzemeleri çıkaralım.Kek harcını hazırlamadan önce fırını 180° açalım.
- Vee keki hazırlamaya başlayalım.Yumurta ve toz şeker 1 paket vanilin çırpılır. (yumurta kokusu almamak için vanilya bu aşamada eklenir. )
- Süt ve sıvı yağ eklenir.
- Un azar azar eklenir. ( elenmiş olsun).
- Ardından 1 paket kabartma tozu eklenir.
- 1 ezilmiş muz karışıma eklenir.
- 1 kaseye hazırlanan kek harcından bir miktar dökülür ve 2 yemek kaşığı kakao ile karıştırılır.
- Kek harcına önce muzlu harç daha sonra kakaolu karışımdan döküp işlemi tekrarlayalım.
- Keki fırına verelim.
- Kek soğuduktan sonra üzeri için pudra şekeri ile süsleme yapalım.
Afiyet olsun🍰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder