Zeytinli Ve Sade Açma Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 yemek kaşığı ınstant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5-, 5, 5 su bardağı un
İçine sürmek için:
- Küçük bir kase zeytin ezmesi
- Tereyağ
Üzerine sürmek için:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu, susam
Zeytinli Ve Sade Açma Tarifi Yapılışı
- İlk olarak süt, su, maya ve şekeri yoğurma kabının içine alın ve maya eriyene kadar karıştırın.
- Maya eridikten sonra diğer malzemeleri de ekleyip yavaş yavaş unu ilave edin. (kontrollü bi şekilde ilave edin ki un kalitesi herkese göre değişebilir).
- Hamur yumuşak ve ele yapışan bi hale geldiğinde hamuru sıvı yağ ile toparlayın.
- Yarım saat dinlenmeye bırakın, mayalansın.
- Hamur mayalandıktan sonra avuç içini dolduracak şekilde bezeler haline getirin.
- Daha sonra tezgahınızı ve elinizi yağlayarak bezelerinizi el yardığımıyla çok ince olmayacak şekilde açın ve içerisine zeytin ezmesi veya tereyağ sürün.
- Daha sonrasında iç harcı sürülmüş hamuru rulo haline getirin ve ortasından kesik atıp kıvrım kıvrım yaptıktan sonra iki ucunu birleştirip tepsinize sıralayın.
- Bütün hamurları bu şekilde yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısını sürün ( isterseniz çörek otu ve susam da atabilirsiniz) ve önceden ısıtılmış olan 180-200 derece arası fırına hamurlarınızı verin.
- Üzerleri kızardıktan sonra fırından çıkartın.
- İlk sıcaklığı çıkan açmalarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun❤️☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder