10 Ağustos 2020 Pazartesi

Zeytinli Ve Sade Açma Tarifi

 

Zeytinli Ve Sade Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı ınstant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5-, 5, 5 su bardağı un

İçine sürmek için:

  • Küçük bir kase zeytin ezmesi
  • Tereyağ

Üzerine sürmek için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu, susam

Zeytinli Ve Sade Açma Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak süt, su, maya ve şekeri yoğurma kabının içine alın ve maya eriyene kadar karıştırın.
  2. Maya eridikten sonra diğer malzemeleri de ekleyip yavaş yavaş unu ilave edin. (kontrollü bi şekilde ilave edin ki un kalitesi herkese göre değişebilir).
  3. Hamur yumuşak ve ele yapışan bi hale geldiğinde hamuru sıvı yağ ile toparlayın.
  4. Yarım saat dinlenmeye bırakın, mayalansın.
  5. Hamur mayalandıktan sonra avuç içini dolduracak şekilde bezeler haline getirin.
  6. Daha sonra tezgahınızı ve elinizi yağlayarak bezelerinizi el yardığımıyla çok ince olmayacak şekilde açın ve içerisine zeytin ezmesi veya tereyağ sürün.
  7. Daha sonrasında iç harcı sürülmüş hamuru rulo haline getirin ve ortasından kesik atıp kıvrım kıvrım yaptıktan sonra iki ucunu birleştirip tepsinize sıralayın.
  8. Bütün hamurları bu şekilde yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısını sürün ( isterseniz çörek otu ve susam da atabilirsiniz) ve önceden ısıtılmış olan 180-200 derece arası fırına hamurlarınızı verin.
  9. Üzerleri kızardıktan sonra fırından çıkartın.
  10. İlk sıcaklığı çıkan açmalarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun❤️☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder