Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yufka
İçi:
- 300 gram kıyma
- Kaşar peyniri
- Kekik
- Pulbiber
- Tuz
Sosu:
- 1 yumurta
- 1 maden suyu
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirmek için:
- Tereyağ
Tava Böreği Tarifi Yapılışı
- Geniş bir tavaya ilk yufkamızı kenarları dışarı taşacak şekilde seriyoruz.
- Sostan kaşık yardımı işe döküyoruz.
- 2. Yufkanın yarısından çoğunu kopararak bir kaç sıra daha diziyoruz her sıra arası sostan dökelim.
- Araya kavurduğumuz kıymayı ve rendelediğimiz kaşarı dökerek kekik pul biber ve tuzu elimizle serpelim
- Kalan yufkaları üzerine kapatıp bir yufka bir sos şeklinde devam edelim.
- En son kenarlara attığımız ilk yufkanın uçlarını kapak gibi kapatalım ve tavanın kapağını kapatarak önce 4-5 dk harlı sonrasında kısık ateşte bi tarafını pişirelim.
- Altı piştiğinde ters çevirip diğer tarafı da pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder