Patlıcanlı Pilav Tarifi
Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kemer patlıcanı
- patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- tuz
- karabiber
- 1 avuç dolmalık fıstık
- dereotu
Patlıcanlı Pilav Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlı pilav yapmak için öncelikle patlıcanlar çizgili soyularak küp küp doğranır ve tuzlu suda 20 dk kadar bekletilerek tekrar kurulanır.
- Bol kızgın yağda patlıcanlar kızartılır ve fazla yağı çektirilir.
- Diğer taraftan bu işlemler yapılıncaya kadar başka bir kabın içerisinde pirinçler tuzlu ılık suda beklemeye bırakılır.
- Daha sonra pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ alınır.
- Küçük küçük yemeklik doğranan soğan eklenerek hafifçe kavrulur.
- 1 avuç kadar dolmalık fıstık da eklenerek kavrulur.
- Domatesin kabuğu soyularak rendelenir ve kavrulan soğanlara ilave edilir.
- Güzelce yıkanıp suyu süzülen pirinçler eklenir ve kavurmaya devam edilir.
- Son olarak kızarmış patlıcanlar, tuz ve karabiber eklenir, 3 su bardağı sıcak su eklenip tencerenin kapağı kapatılır.
- Önce yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Pilav suyunu tamamen çekince ocaktan alınır ve demlenmesi için kapağın altına bir peçete serilerek dinlenmeye bırakılır.
- Patlıcanlı pilavımız servise hazır. Üzerine tercihe göre kıyılmış dereotu serperek servis edebilirsiniz :) Ramazan sofralarınızda ufak tefek eklemelerle çok zengin bir sunum ve lezzet katacak bu patlıcanlı pilav tarifini denemenizi tavsiye ederim, hayırlı Ramazanlar :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder