4 Ağustos 2020 Salı

Patlıcanlı Pilav Tarifi

Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kemer patlıcanı
  • patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • tuz
  • karabiber
  • 1 avuç dolmalık fıstık
  • dereotu

Patlıcanlı Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlı pilav yapmak için öncelikle patlıcanlar çizgili soyularak küp küp doğranır ve tuzlu suda 20 dk kadar bekletilerek tekrar kurulanır.
  2. Bol kızgın yağda patlıcanlar kızartılır ve fazla yağı çektirilir.
  3. Diğer taraftan bu işlemler yapılıncaya kadar başka bir kabın içerisinde pirinçler tuzlu ılık suda beklemeye bırakılır.
  4. Daha sonra pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ alınır.
  5. Küçük küçük yemeklik doğranan soğan eklenerek hafifçe kavrulur.
  6. 1 avuç kadar dolmalık fıstık da eklenerek kavrulur.
  7. Domatesin kabuğu soyularak rendelenir ve kavrulan soğanlara ilave edilir.
  8. Güzelce yıkanıp suyu süzülen pirinçler eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  9. Son olarak kızarmış patlıcanlar, tuz ve karabiber eklenir, 3 su bardağı sıcak su eklenip tencerenin kapağı kapatılır.
  10. Önce yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  11. Pilav suyunu tamamen çekince ocaktan alınır ve demlenmesi için kapağın altına bir peçete serilerek dinlenmeye bırakılır.
  12. Patlıcanlı pilavımız servise hazır. Üzerine tercihe göre kıyılmış dereotu serperek servis edebilirsiniz :) Ramazan sofralarınızda ufak tefek eklemelerle çok zengin bir sunum ve lezzet katacak bu patlıcanlı pilav tarifini denemenizi tavsiye ederim, hayırlı Ramazanlar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder