4 Ağustos 2020 Salı

Tencere Ve Fırında Aynı Anda Hazırlanan Nefis Tavuk Tarifi

Tencere Ve Fırında Aynı Anda Hazırlanan Nefis Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı kekik
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yedi türlü
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet küçük patates

Tencere Ve Fırında Aynı Anda Hazırlanan Nefis Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı, salçayı, yağı, yoğurdu, tuzu ve tüm baharatları bir kabın içine koyup iyicene karıştırıyoruz.
  2. Bu karışımı tavuğun her tarafına iyicene yediriyoruz elimizle içine dışına hiçbir yer bırakmayacak şekilde iyicene yediriyoruz yani iyicene sürüyoruz.
  3. Tavuğun üstünü strece kapatıp dolapta bir gece yada en az iki saat bekletiyoruz.
  4. Orta büyüklüğünde 3 patatesi üçe veya ikiye bölüp onu da harca iyicene bulandırıyoruz, 5 diş sarımsak tavuğun iç kısmına atıp tavuğu düdüklü tencereye alıyoruz.
  5. İçine hiç su koymadan düdüklü tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte bir buçuk saat tavuğu pişiriyoruz.
  6. Pişirdiğimiz tavuğu 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika yani üzeri nar gibi kızarana kadar fırına atıyoruz.Tavuğumuz servise hazır servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder