Tencere Ve Fırında Aynı Anda Hazırlanan Nefis Tavuk Tarifi
Tencere Ve Fırında Aynı Anda Hazırlanan Nefis Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 tatlı kaşığı kekik
- 5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yedi türlü
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet küçük patates
Tencere Ve Fırında Aynı Anda Hazırlanan Nefis Tavuk Tarifi Yapılışı
- Soğanı, salçayı, yağı, yoğurdu, tuzu ve tüm baharatları bir kabın içine koyup iyicene karıştırıyoruz.
- Bu karışımı tavuğun her tarafına iyicene yediriyoruz elimizle içine dışına hiçbir yer bırakmayacak şekilde iyicene yediriyoruz yani iyicene sürüyoruz.
- Tavuğun üstünü strece kapatıp dolapta bir gece yada en az iki saat bekletiyoruz.
- Orta büyüklüğünde 3 patatesi üçe veya ikiye bölüp onu da harca iyicene bulandırıyoruz, 5 diş sarımsak tavuğun iç kısmına atıp tavuğu düdüklü tencereye alıyoruz.
- İçine hiç su koymadan düdüklü tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte bir buçuk saat tavuğu pişiriyoruz.
- Pişirdiğimiz tavuğu 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika yani üzeri nar gibi kızarana kadar fırına atıyoruz.Tavuğumuz servise hazır servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder