Portakallı Cheesecakeke Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı fındık
Krema için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 800 gram labne peyniri
- 200 gram krema
- 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Sosu için;
- 1,5 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı silme nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Portakallı Cheesecakeke Tarifi Yapılışı
- İlk önce kalıbın içini yağlı kağıt ile dışını da harcının beyaz kalması için alüminyum folyo ile kaplayın.
- Bisküvileri ve fındıkları robottan geçirip tereyağını ekliyoruz.
- Bisküvi ve tereyağını karıştırıp kalıba döküyoruz.
- Kaşıkla iyice bastırıyoruz.
- Harcı hazırlama aşamasında dolapta bekletiyoruz.
- Harcı için; önce labne peyniri daha sonra yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz(yumurtaları tek tek ekliyoruz). Harcı kalıba döküp 170 derece fırında alt üst fanlı ayarda yaklaşık 40-45 dk pişiriyoruz(fırına göre değişkenlik gösterebilir o yüzden kontrollü pişirin)
- Fırının tabanına su koymayı unutmayın (kekinizin çatlamaması için gerekli)
- Sosu için; tüm malzemeleri katıp hızlı hızlı karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- 10 dk soğuduktan sonra kekimizin üzerine döküyoruz.
- Buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- 5-6 saat mutlaka dinlendirin. Eğer vaktiniz varsa 1 gün önceden yapın. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.Ayrıntılı videoyu youtubedan ve instagram adresimden izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder