19 Ağustos 2020 Çarşamba

Şakşuka (Yoğurtlu Meze) Tarifi

 

Şakşuka (Yoğurtlu Meze) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 patates
  • 2 patlıcan
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 3 biber

Sos malzemeleri

  • 4 domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz

Şakşuka (Yoğurtlu Meze) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patates, patlıcan, kabak, biber ve havuç küp küp kesilir.
  2. Tava da kızgın yağda ilk önce patatesleri, daha sonra patlıcan, havuç, kabak ve biberlerimizi sırasıyla kızartalım.
  3. Servis tabağına alalım.
  4. Sosu için tavaya biraz sıvı yağ ve rendelenmiş sarımsaklarımızı ekleyip soteleyelim.
  5. Soteledikten sonra doğranmış domateslerimizi ekleyelim.
  6. Domateslerimizi de soteledikten sonra sebzelerimizin üzerine ekleyelim.
  7. Domates sosunun ilk sıcaklığı gidince üzerine de yoğurt ilave edip servis edelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder