25 Ağustos 2020 Salı

Sodalı Kırpık Börek Tarifi

Sodalı Kırpık Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 200 gram beyaz peynir
  • Maydanoz
  • 1 şişe maden suyu sade
  • Yarım çay bardağı çiçek yağ

Sodalı Kırpık Börek Tarifi Yapılışı

  1. Tavayı yağlıyoruz bir tane yufkayı seriyoruz tavadan taşacak öbür yufkayı parça parça koparıyoruz .
  2. Yarısını tavaya koyuyoruz üzerine peyniri maydanozu ekliyoruz iki yemek kaşığı yağı maden suyunu itinalı bir şekilde yufkalara döküyoruz .
  3. Ben tamamını koymadım biraz bıraktım maden suyundan çok ıslak olmasın diye.
  4. Daha sonra kalan kırpık yufkaları da üzerine yerleştirip taşan yufkaları da kapatıp kısık ateş de arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder