Sodalı Kırpık Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 200 gram beyaz peynir
- Maydanoz
- 1 şişe maden suyu sade
- Yarım çay bardağı çiçek yağ
Sodalı Kırpık Börek Tarifi Yapılışı
- Tavayı yağlıyoruz bir tane yufkayı seriyoruz tavadan taşacak öbür yufkayı parça parça koparıyoruz .
- Yarısını tavaya koyuyoruz üzerine peyniri maydanozu ekliyoruz iki yemek kaşığı yağı maden suyunu itinalı bir şekilde yufkalara döküyoruz .
- Ben tamamını koymadım biraz bıraktım maden suyundan çok ıslak olmasın diye.
- Daha sonra kalan kırpık yufkaları da üzerine yerleştirip taşan yufkaları da kapatıp kısık ateş de arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder