6 Ağustos 2020 Perşembe

Su İle İrmik Helvası Tarifi

Su İle İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Su İle İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Derince bir kabın içinde suyu ve şekeri, şeker eriyene dek karıştırın. İçine vanilyayı da ekleyin, karıştırın ve bir kenara alın.
  2. Yapışmaz tabanlı derin bir tencere ya da tavaya sıvı yağı alın ve üstüne 2 su bardağı irmiği ekleyin.
  3. Ocağın altını açın ve irmikler esmerleşene dek sürekli bir şekilde, yaklaşık 15 dakika boyunca kavurun.
  4. İrmikler esmerleştiğinde, hazırladığınız şerbeti üstüne dökün ve karıştıramaya ara vermeden, irmik tüm şerbeti çekene dek 10 dakika daha karıştırarak pişirin.
  5. Hazır olan sütsüz irmik helvanızı sıcakken, dilediğiniz gibi şekillendirip ben kek kalıbına döktüm ters çevirip servis tabağına alın.
  6. Üstünü damak zevkinize göre tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder