Su İle İrmik Helvası Tarifi
Su İle İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Su İle İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Derince bir kabın içinde suyu ve şekeri, şeker eriyene dek karıştırın. İçine vanilyayı da ekleyin, karıştırın ve bir kenara alın.
- Yapışmaz tabanlı derin bir tencere ya da tavaya sıvı yağı alın ve üstüne 2 su bardağı irmiği ekleyin.
- Ocağın altını açın ve irmikler esmerleşene dek sürekli bir şekilde, yaklaşık 15 dakika boyunca kavurun.
- İrmikler esmerleştiğinde, hazırladığınız şerbeti üstüne dökün ve karıştıramaya ara vermeden, irmik tüm şerbeti çekene dek 10 dakika daha karıştırarak pişirin.
- Hazır olan sütsüz irmik helvanızı sıcakken, dilediğiniz gibi şekillendirip ben kek kalıbına döktüm ters çevirip servis tabağına alın.
- Üstünü damak zevkinize göre tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder