2 Ağustos 2020 Pazar

Tavada Gül Böreği Tarifi

Tavada Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı erimiş tereyağı
İç malzemeleri;
  • Bir miktar beyaz peynir
  • Maydanoz

Tavada Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ya süt ve yumurtayı uygun bir kaba alıp karıştırılır.
  2. Daha sonra yufkalarımızı eşit olarak 4 parçaya bölelim.
  3. Her parçaya 2-3 kaşık sos gezdirerek her yere gelmesi sağlanır.
  4. Yufkamızın geniş olan kısmına koyularak sarılır.
  5. Diğer yandan yağlanmış olan uygun bir tavaya orta kısmından başlayarak gül şekli verilir.
  6. Tava yufka ile dolar ne kadar bu işleme devam edilir.
  7. Sos kalırsa yufkaların üzerine gezdirilir.
  8. Daha sonra orta ateşte altüst yaparak kızarana kadar pişirilir.
Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder