Tavada Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet yufka
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı erimiş tereyağı
İç malzemeleri;
- Bir miktar beyaz peynir
- Maydanoz
Tavada Gül Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ya süt ve yumurtayı uygun bir kaba alıp karıştırılır.
- Daha sonra yufkalarımızı eşit olarak 4 parçaya bölelim.
- Her parçaya 2-3 kaşık sos gezdirerek her yere gelmesi sağlanır.
- Yufkamızın geniş olan kısmına koyularak sarılır.
- Diğer yandan yağlanmış olan uygun bir tavaya orta kısmından başlayarak gül şekli verilir.
- Tava yufka ile dolar ne kadar bu işleme devam edilir.
- Sos kalırsa yufkaların üzerine gezdirilir.
- Daha sonra orta ateşte altüst yaparak kızarana kadar pişirilir.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder