5 Ağustos 2020 Çarşamba

Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Yağı çukur bir tencereye koyalım eritelim.
  2. Unu nişastayı koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Üzerine yavaş yavaş soğuk sütü ilave edelim.
  4. Bir taraftan da çırpıcı ile sürekli karıştıralım.
  5. İnmeye yakın vanilyayı ekliyelim.
  6. Muhallebiyi 4. 5 dakika mikserle çırpalım.
  7. Islanmış borcama dökelim.
  8. Soğumaya bırakalım.
  9. Birkaç saat buzdolabında bekletip servis edelim.
  10. Üzerine tarçını unutmayalım.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder