Tavuk Göğsü Tarifi
Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 125 gram tereyağı
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Yağı çukur bir tencereye koyalım eritelim.
- Unu nişastayı koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine yavaş yavaş soğuk sütü ilave edelim.
- Bir taraftan da çırpıcı ile sürekli karıştıralım.
- İnmeye yakın vanilyayı ekliyelim.
- Muhallebiyi 4. 5 dakika mikserle çırpalım.
- Islanmış borcama dökelim.
- Soğumaya bırakalım.
- Birkaç saat buzdolabında bekletip servis edelim.
- Üzerine tarçını unutmayalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder