Açma Tarifi

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 paket maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Açma Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve mayayı karıştırın 10 dk beklesin.
  2. Sonra sonra diğer malzemeleri karıştırın.
  3. Un yavaş yavaş eklensin, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Üstünü streç filmle kapatın ve 1 saat mayalanması için bekleyin.
  5. Sonra hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın .
  6. Orta büyüklükte bir tabak kadar açın .
  7. İçine tereyağı sürün ,rulo şeklinde sarın ve yuvarlayın .
  8. Açma şekli verip yumurta sarısı sürün , çörek otu serpin.
  9. Isınmış fırında 30 dk da pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder