Adana Kebap (Ev Yapımı) Tarifi
Adana Kebap (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram orta yağlı dana kıyma ( Kuzu da olur )
- 150 gram kuyruk yağı
- 1 tane kapya biber
- 2 yemek kaşığı acı pul biber (İsteğe bağlı )
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Adana Kebap (Ev Yapımı) Tarifi Yapılışı
- Kıymayı bir kaba alıp, içerisine kuyruk yağını ekleyip bıçak ( satır ) yardımı ile kıyalım. ( kuyruk yağından biraz kenara ayıralım şişlere sürülecek ).
- Minik minik doğradığımız kapya biberi, pul biber, toz biber, karabiber ve tuz ilave edip kıymamızı güzelce yoğuralım.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendikten sonra, elimizi hafif ıslatarak, kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, kuyruk yağı ile yağladığımız şişlere elimizle bastırarak kıymayı yayalım. ( çok ince ve çok kalın olmayacak )Biz mangal da yaptık dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.
- Söğüş, közlenmiş kapya biber, yeşil biber, domates ve lavaş eşliğinde servis ettim 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder