Adana Kebap (Ev Yapımı) Tarifi

Adana Kebap (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı dana kıyma ( Kuzu da olur )
  • 150 gram kuyruk yağı
  • 1 tane kapya biber
  • 2 yemek kaşığı acı pul biber (İsteğe bağlı )
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Adana Kebap (Ev Yapımı) Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı bir kaba alıp, içerisine kuyruk yağını ekleyip bıçak ( satır ) yardımı ile kıyalım. ( kuyruk yağından biraz kenara ayıralım şişlere sürülecek ).
  2. Minik minik doğradığımız kapya biberi, pul biber, toz biber, karabiber ve tuz ilave edip kıymamızı güzelce yoğuralım.
  3. Buzdolabında 1-2 saat dinlendikten sonra, elimizi hafif ıslatarak, kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, kuyruk yağı ile yağladığımız şişlere elimizle bastırarak kıymayı yayalım. ( çok ince ve çok kalın olmayacak )Biz mangal da yaptık dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.
  4. Söğüş, közlenmiş kapya biber, yeşil biber, domates ve lavaş eşliğinde servis ettim 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder