Kaşık Helvası (Yöresel Lezzet Kastamonu) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ yada margarin (Ben margarin kullandım )
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı pudra şekeri (Şekeri 1.5 su bardağı yada daha az da kullanabilirsiniz çok şekerli sevmiyorsanız )
- İri çekilmiş fındık, ceviz yada fıstık (İsteğe bağlı eklenebilinir)
Kaşık Helvası (Yöresel Lezzet Kastamonu) Tarifi Yapılışı
- Margarin geniş bir tavada eritilip yağ üzerinde çıkan beyaz köpükler tamamen kaybolup göz göz eriyene kadar beklenir ve sıvı yağ da eklenir.
- Kıvama gelen yağa un eklenir (Ocağın altı kısılır) ve birbirlerine yedirilir ve karıştırılır.
- Sabırlı olun ve kesinlikle kısık ateşte pişmesi gerekiyor.
- Un önce yağını bırakacak daha sonra cıvık bir hal alacak (30-35 dakika sürüyor) cıvık hal aldığında altı kapatılır ve pudra şekeri eklenir ve çabucak birbirine yedirilir.
- Sıcağı ile ucu sivri bir yemek kaşığına helvadan alıp elimizle bastırıyoruz.
- Kaşığın şeklini verip tabağa koyuyoruz. Dikkat!! helva kurabiye tadında, yedikçe yedirten bir lezzet.
Afiyet olsun ❣️☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder