Bademli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı badem (kabuğu soyacağız)
- 1 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- 2 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Üzerini süslemek için;
- Badem
Bademli Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Bademleri sıcak suda bir kaç dakika haşlayalım.
- Kabuklarını soyduktan sonra bademleri rondodan çekelim.
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası, 2 çorba kaşığı buğday unu ve sütü tencereye alalım, toz haline getirdiğiniz bademleri ekleyelim.
- Şekeri ilave edelim ve göz olana ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
- Bir kaç dakika kısık ocağın üzerinde kaynatmaya devam edelim.
- Vanilya ve tereyağ ekleyip beş dakika kadar çırpalım.
- Kıvamı akışkan olmalı soğuyunca sertleşeceği için.
- Kuplara koyup bademlerle süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder