Bademli Muhallebi Tarifi

Bademli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı badem (kabuğu soyacağız)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
Üzerini süslemek için;
  • Badem

Bademli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Bademleri sıcak suda bir kaç dakika haşlayalım.
  2. Kabuklarını soyduktan sonra bademleri rondodan çekelim.
  3. 2 çorba kaşığı buğday nişastası, 2 çorba kaşığı buğday unu ve sütü tencereye alalım, toz haline getirdiğiniz bademleri ekleyelim.
  4. Şekeri ilave edelim ve göz olana ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  5. Bir kaç dakika kısık ocağın üzerinde kaynatmaya devam edelim.
  6. Vanilya ve tereyağ ekleyip beş dakika kadar çırpalım.
  7. Kıvamı akışkan olmalı soğuyunca sertleşeceği için.
  8. Kuplara koyup bademlerle süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder