Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için;
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya şekeri
Çikolata sosu için;
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 40 gr çikolata (olmasada olur)
- 3 yemek kaşığı şeker
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- İki yemek kaşığı tereyağ ile unu kavurun orta ateşte kontrollü dibine yanabilir yoksa unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü yavaş yavaş ekleyin karıştırmaya devam edin.Tel çırpıcı kullanırsanız daha rahat olur .
- Şekeri ilave edin tekrar kıvam alana kadar çırpmaya devam edin .
- Orta ateşte kıvam alan muhallebili bir yemek kaşığı tereyağ ve vanilya şekeri ekleyin ve muhallebicisi blendr ile pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın borcama dökün muhallebili soğusun.
- Çikolatalı sosu yapmak için sos tencerenize bütün çikolata ve tereyağ hariç bütün malzemeleri döküp kıvam alana kadar karıştırın ve kıvam alınca tereyağ ile çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Yağ ve çikolata eriyene kadar soğuyan muhallebi için üzerine çikolata sosunu dökün.
- Yarım saat oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına koyun .
- Soğuyan tatlınızı servis ederken isterseniz üzerine kakao ve fındık serpebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder