Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tarifi

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya şekeri
Çikolata sosu için;
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 40 gr çikolata (olmasada olur)
  • 3 yemek kaşığı şeker

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı


  1. İki yemek kaşığı tereyağ ile unu kavurun orta ateşte kontrollü dibine yanabilir yoksa unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Sütü yavaş yavaş ekleyin karıştırmaya devam edin.Tel çırpıcı kullanırsanız daha rahat olur .
  3. Şekeri ilave edin tekrar kıvam alana kadar çırpmaya devam edin .
  4. Orta ateşte kıvam alan muhallebili bir yemek kaşığı tereyağ ve vanilya şekeri ekleyin ve muhallebicisi blendr ile pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın borcama dökün muhallebili soğusun.
  5. Çikolatalı sosu yapmak için sos tencerenize bütün çikolata ve tereyağ hariç bütün malzemeleri döküp kıvam alana kadar karıştırın ve kıvam alınca tereyağ ile çikolatayı ekleyip karıştırın.
  6. Yağ ve çikolata eriyene kadar soğuyan muhallebi için üzerine çikolata sosunu dökün.
  7. Yarım saat oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına koyun .
  8. Soğuyan tatlınızı servis ederken isterseniz üzerine kakao ve fındık serpebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder