Beyran Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kemikli kuzu gerdan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 8-10 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- 8 su bardağı et suyu(haşlanan etin suyu)
Beyran Çorbası (Yöresel) Tarifi Yapılışı
- Et düdüklüye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayınız) haşlanıncaya kadar pişirilir.
- Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır.
- Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir.
- Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
- Daha sonra tereyağı, biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir.
- Daha sonra haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır.
- Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.
- Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz.
- Arzuya göre servis esnasında kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
..::Afiyet Olsun::..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder