6 Eylül 2020 Pazar

Evde Kıyma Dönerden İskender Yapımı Tarifi

Evde Kıyma Dönerden İskender Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Döneri için:
  • 500 gram ince çekilmiş kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
Tırnak pidesi için :
  • 1, 5 su bardağı ılık su (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı+1 yemek kaşığı un
Sosu için:
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı domates sosu (yoksa salçayı çoğalt)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Üzerine gezdirmek için :
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
İskender yanına :
  • biber ve domates közlemesi -yoğurt

Evde Kıyma Dönerden İskender Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Döneri için bütün malzemeyi geniş bir kaba koyarak özleşene kadar yoğuruyoruz.
  2. Tezgaha streç filmi sererek yoğurduğumuz kıymayı koyup sıkıca rulo yaparak iki ucundan sıkıştırıyoruz.
  3. Derin dondurucuya koyarak en az 1 gün bekletiyoruz. Yapacağımız zaman çıkartıp açıp ince dilimler halinde keserek kızgın tavada hızlıca iki tarafını da kızartıyoruz.
  4. İnmeye yakın içine çok az tereyağı koyuyoruz.
  5. Pidesi için hamurumuzu hazırlayıp dörde bölüyoruz.
  6. Pazı yaparak hamur pişirme kağıdı serili tepside üzeri kapalı 15 dk bekletiyoruz.
  7. Elimizi ıslatarak incecik açıp parmak uçlarımızla şekillendirerek önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar 200 derecede çok kızartmadan pişiriyoruz.
  8. Soğuduktan sonra küp küp kesip servis tabaklarımıza yerleştiriyoruz.
  9. 3- sosu için sos kapımızı ocağa koyup 1 yemek kaşığı sıvı yağ salça ve domates sosunu ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
  10. Sıcak su, tuz ve karabiberi ilave ederek ocaktan alıp pidelerin üzerine gezdiriyoruz.
  11. Pişen dönerleri de üzerine koyuyoruz tabağın kenarlarına yoğurt, patlatılmış biber ve domatesleri koyduktan sonra kızdırdığımız tereyağını bolca İskenderin üzerine gezdirerek servis yapıyoruz.
İskenderimiz harika oldu, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder