Tek Lokmalık Lezzet Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tek Lokmalık Lezzet Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 100 gr margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı sirke (Elma sirkesi kullandım)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- (isteğe göre içerisine çörek otu da koyabilirsiniz)
Tek Lokmalık Lezzet Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Hamur yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki margarini ve un hariç bütün malzemeleri ekliyoruz, elimizle tüm malzemelerin birbirine girmesini sağlıyoruz, unu kontrollüce ekliyoruz, yumuşak bir hamur oluşacaktır.
- Fındıktan biraz daha büyük parçalar alıp elimizle yuvarlıyoruz.
- Kurabiyelerin üzerine yumurta sarışını sürüyoruz.
- Borcam kullandığım için içini yağladım.
- Hazırladığım hamurları tepsiye dizip fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz. Ağızda dağılan çayın yanına tüketebileceğiniz çok lezzetli bir tarif. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder