5 Eylül 2020 Cumartesi

Tek Lokmalık Lezzet Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tek Lokmalık Lezzet Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 100 gr margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı sirke (Elma sirkesi kullandım)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • (isteğe göre içerisine çörek otu da koyabilirsiniz)

Tek Lokmalık Lezzet Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki margarini ve un hariç bütün malzemeleri ekliyoruz, elimizle tüm malzemelerin birbirine girmesini sağlıyoruz, unu kontrollüce ekliyoruz, yumuşak bir hamur oluşacaktır.
  2. Fındıktan biraz daha büyük parçalar alıp elimizle yuvarlıyoruz.
  3. Kurabiyelerin üzerine yumurta sarışını sürüyoruz.
  4. Borcam kullandığım için içini yağladım.
  5. Hazırladığım hamurları tepsiye dizip fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz. Ağızda dağılan çayın yanına tüketebileceğiniz çok lezzetli bir tarif. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder