6 Eylül 2020 Pazar

Diyet Tuzlu Çubuk Tarifi

Diyet Tuzlu Çubuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5-3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarın paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (isterseniz hamura keten tohumu, çörek otu, susam katabilirsiniz)
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı

Diyet Tuzlu Çubuk Tarifi Yapılışı

  1. Ilık suya mayayı ve balı karıştırıp 10 dk mayanın aktive olmasını sağlayalım.
  2. Kalan bütün kuru malzemeleri karıştıralım. Aktive olan mayayı ve zeytinyağını kuru malzemeye karıştıralım.
  3. 7-8 dk. Yoğurun hamurunuz oldukça yumuşak olacak.
  4. Hamurun üzerini streçfilmi ile kaplayıp 30 dk. Ilık bi yerde bekletip mayalayın.
  5. Yağlı kağıda aldığımız hamuru dikdörtgen şeklinde merdane ile açın.
  6. Keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında seritler halinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dk pişirin.
  8. 3 tanesini 1 dilim ekmeğiniz yerine değişim yapabilirsiniz.
Afiyet olsun😋😋😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder