Diyet Tuzlu Çubuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5-3 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı ılık su
- Yarın paket toz maya
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz (isterseniz hamura keten tohumu, çörek otu, susam katabilirsiniz)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Diyet Tuzlu Çubuk Tarifi Yapılışı
- Ilık suya mayayı ve balı karıştırıp 10 dk mayanın aktive olmasını sağlayalım.
- Kalan bütün kuru malzemeleri karıştıralım. Aktive olan mayayı ve zeytinyağını kuru malzemeye karıştıralım.
- 7-8 dk. Yoğurun hamurunuz oldukça yumuşak olacak.
- Hamurun üzerini streçfilmi ile kaplayıp 30 dk. Ilık bi yerde bekletip mayalayın.
- Yağlı kağıda aldığımız hamuru dikdörtgen şeklinde merdane ile açın.
- Keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında seritler halinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dk pişirin.
- 3 tanesini 1 dilim ekmeğiniz yerine değişim yapabilirsiniz.
Afiyet olsun😋😋😋😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder