Teremyağlı Beşamel Soslu Fırında Ispanak Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 1 büyük boy kuru soğan
- 4 adet yeşil biber isteğe bağlı
- 2 adet kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber, karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Beşamel Sos İçin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 bardak süt
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
- Rendelenmiş 100 gram kaşar peyniri
Teremyağlı Beşamel Soslu Fırında Ispanak Tarifi Yapılışı
- Ispanaklarımızı doğrayıp suda bekletiyoruz.
- 1 adet soğan ve sarımsaklarımızı ince ince doğrayıp tenceremize alıyoruz hafif pembelemeye başladığında doğranmış biberlerimizi ekliyoruz.
- İyice kavrulduktan sonra üzerine ıspanaklarımızı koyarak hafif ıspanakları pişiriyoruz.
- Daha sonra baharatlarını koyuyoruz.
- Bu sırada beşamel sos için tencereye teremyağ ve sıvı yağımızı alıyoruz eriyen teremyağlarımızın içine 2 kaşık un ilave ederek iyice kavuruyoruz.
- Daha sonra 2 bardak sütümüzü ilavere ederek topaklanmaması için tel çırpıcı ile iyice karıştırarak koyulasına kadar bekliyoruz.
- İçerisinede karabiber ve tuzumuzu ekliyoruz ve pişen ıspanaklarımızı hafif suyunu süzerek borcam fırın tepsimize alıyoruz.
- Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu dökerek fırına atıyoruz.
- Hafif üzeri kızarana kadar 180°fırında 10 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra üzerine kaşar peynirlerimiizi serpiştiriyoruz.
- Üzeri kızarıp kaşarların erimesini bekledikten sonra yemeğimizi fırından alıyoruz afiyet olsun😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder