6 Eylül 2020 Pazar

Teremyağlı Beşamel Soslu Fırında Ispanak Tarifi

Teremyağlı Beşamel Soslu Fırında Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber isteğe bağlı
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber, karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Beşamel Sos İçin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 bardak süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
  • Rendelenmiş 100 gram kaşar peyniri

Teremyağlı Beşamel Soslu Fırında Ispanak Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklarımızı doğrayıp suda bekletiyoruz.
  2. 1 adet soğan ve sarımsaklarımızı ince ince doğrayıp tenceremize alıyoruz hafif pembelemeye başladığında doğranmış biberlerimizi ekliyoruz.
  3. İyice kavrulduktan sonra üzerine ıspanaklarımızı koyarak hafif ıspanakları pişiriyoruz.
  4. Daha sonra baharatlarını koyuyoruz.
  5. Bu sırada beşamel sos için tencereye teremyağ ve sıvı yağımızı alıyoruz eriyen teremyağlarımızın içine 2 kaşık un ilave ederek iyice kavuruyoruz.
  6. Daha sonra 2 bardak sütümüzü ilavere ederek topaklanmaması için tel çırpıcı ile iyice karıştırarak koyulasına kadar bekliyoruz.
  7. İçerisinede karabiber ve tuzumuzu ekliyoruz ve pişen ıspanaklarımızı hafif suyunu süzerek borcam fırın tepsimize alıyoruz.
  8. Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu dökerek fırına atıyoruz.
  9. Hafif üzeri kızarana kadar 180°fırında 10 dakika bekletiyoruz.
  10. Daha sonra üzerine kaşar peynirlerimiizi serpiştiriyoruz.
  11. Üzeri kızarıp kaşarların erimesini bekledikten sonra yemeğimizi fırından alıyoruz afiyet olsun😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder