6 Eylül 2020 Pazar

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (Domates/biber)
  • Tuz
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etlerimizi bir kaba alıp üzerine iki yemek kaşığı un dökerek iyice una bulanmasını sağlıyoruz.
  2. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye  2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak etlerimizi ilave edip güzelce mühürlüyoruz.
  3. Daha sonra ocağın altını kısıp etler suyunu salıp çekinceye kadar iyice pişiriyoruz.
  4. Pişen etleri tencereden alıp yine aynı tencereye biraz daha yağ koyup yemeklik doğradığımız soğan ve havuçları alıp kavurmaya başlıyoruz.
  5. Biraz yumuşayıp kavrulduktan sonra etlerimizi tekrar tencereye döküyoruz.
  6. Daha sonra patatesleri de küp küp doğrayıp ilave ediyoruz.
  7. Üzerine bir yemek kaşığı salçayı da alıp kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
  8. Daha sonra üç su bardağı kadar sıcak su ekleyip tuzunu atıyoruz.
  9. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  10. Pişmesine yakın patatesler biraz su çekince haşlanmış bezelyeleri (konservede kullanabilirsiniz. )ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
  11. Ayrı bir tavada bir yemek kaşığı tereyağında bir tatlı kaşığı kekiği yakıp pişen yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder