Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 kase haşlanmış bezelye
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça (Domates/biber)
- Tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etlerimizi bir kaba alıp üzerine iki yemek kaşığı un dökerek iyice una bulanmasını sağlıyoruz.
- Yapışmaz yüzeyli bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak etlerimizi ilave edip güzelce mühürlüyoruz.
- Daha sonra ocağın altını kısıp etler suyunu salıp çekinceye kadar iyice pişiriyoruz.
- Pişen etleri tencereden alıp yine aynı tencereye biraz daha yağ koyup yemeklik doğradığımız soğan ve havuçları alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Biraz yumuşayıp kavrulduktan sonra etlerimizi tekrar tencereye döküyoruz.
- Daha sonra patatesleri de küp küp doğrayıp ilave ediyoruz.
- Üzerine bir yemek kaşığı salçayı da alıp kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Daha sonra üç su bardağı kadar sıcak su ekleyip tuzunu atıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Pişmesine yakın patatesler biraz su çekince haşlanmış bezelyeleri (konservede kullanabilirsiniz. )ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
- Ayrı bir tavada bir yemek kaşığı tereyağında bir tatlı kaşığı kekiği yakıp pişen yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder