Et Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu et
- 5-6 domates
- 3 biber
- 1 soğan
- Tuz
- Biber
- Karabiber
- Sıvıyağ
Üzeri için;
- Kaşar
Et Güveç Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etleri düdüklü tencerede haşladım.
- Bu arada domatesleri mutfak robotuna koydum çektim.
- Tencereye sıvıyağ koyup soğanları az kavurdum ,sonra biberleri koydum sonra domatesleri koyup pişirdim .
- Baharatları koydum, pişen etleri koydum ,en son işlem güveçlere böldüm.
- Üzerilerine kaşar koyup fırınladım .
- 200 derecede 15 dk pişirip kaşarlar kızarınca alıyoruz fırından afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder