Et Güveç Tarifi

Et Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu et
  • 5-6 domates
  • 3 biber
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Biber
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
Üzeri için;
  • Kaşar

Et Güveç Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etleri düdüklü tencerede haşladım.
  2. Bu arada domatesleri mutfak robotuna koydum çektim.
  3. Tencereye sıvıyağ koyup soğanları az kavurdum ,sonra biberleri koydum sonra domatesleri koyup pişirdim .
  4. Baharatları koydum,  pişen etleri koydum ,en son işlem güveçlere böldüm.
  5. Üzerilerine kaşar koyup fırınladım .
  6. 200 derecede 15 dk pişirip kaşarlar kızarınca alıyoruz fırından afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder