Ev Yapımı Teremyağlı Pide Tarifi
Ev Yapımı Teremyağlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 500 gram dana kıyma
- İki su bardağı ılık su
- 40 gr yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 10 adet sivri biber
- 5 adet kapya biber
- 6 adet domates
- 3 adet soğan
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Karabiber, pulbiber toz biber
Ev Yapımı Teremyağlı Pide Tarifi Yapılışı
- Un elenir ortası havuz gibi açılır.
- Maya tuz şeker ilave edilir.
- Kıvama göre azar azar ılık su ilave edilir.
- Yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır yaklaşık bir saat mayalanır.
- Mayalandıktan sonra 180 gr lık bezeler alınır merdane ile açılır.
- İç harç için kıyma hariç tüm malzemeler robottan çekilir teremyağ ve baharatlar eklenerek yoğrulup dolapta yarım saat bekletilir.
- Dinlendikten sonra açtığımız hamurun ortasına eklenir iki kenarı içe doğru kapatılarak açık pide şekli verilir.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürülerek 250 derece fırında 20 dakika pişirilir fırından çıkınca üzeri teremyağ sürülür 🌺afiyet olsun 🌹👍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder