6 Eylül 2020 Pazar

Ev Yapımı Teremyağlı Pide Tarifi

Ev Yapımı Teremyağlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 500 gram dana kıyma
  • İki su bardağı ılık su
  • 40 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 10 adet sivri biber
  • 5 adet kapya biber
  • 6 adet domates
  • 3 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Karabiber, pulbiber toz biber

Ev Yapımı Teremyağlı Pide Tarifi Yapılışı

  1. Un elenir ortası havuz gibi açılır.
  2. Maya tuz şeker ilave edilir.
  3. Kıvama göre azar azar ılık su ilave edilir.
  4. Yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır yaklaşık bir saat mayalanır.
  5. Mayalandıktan sonra 180 gr lık bezeler alınır merdane ile açılır.
  6. İç harç için kıyma hariç tüm malzemeler robottan çekilir teremyağ ve baharatlar eklenerek yoğrulup dolapta yarım saat bekletilir.
  7. Dinlendikten sonra açtığımız hamurun ortasına eklenir iki kenarı içe doğru kapatılarak açık pide şekli verilir.
  8. Kenarlarına yumurta sarısı sürülerek 250 derece fırında 20 dakika pişirilir fırından çıkınca üzeri teremyağ sürülür 🌺afiyet olsun 🌹👍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder