Fava Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı iç bakla
- 2 adet küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- Tuz
Üzeri için;
- Dereotu
- Kuru soğan
Fava Mezesi Tarifi Yapılışı
- İç baklamızı bi gece önceden suya ıslayalım.
- Ertesi gün bol suda yıkayıp tencereye alalım.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra köpüklü suyunu süzelim ve düdüklü tencereye alalım.
- Üzerine baklaların altında kalacak kadar su ekleyelim.
- Koyduğumuz su baklaların üzerini geçmesin.
- Üzerine dörde böldüğümüz kuru soğan, sarımsak ve tuzu ekleyip ocağa alalım.
- 20 dakika pişirelim.
- Düdüklü tenceremiz ılındıktan sonra baklaların üzerine zeytinyağı döküp blender ile pürüzsüz olacak şekilde çekelim.
- Küçük boy borcama ya da her hangi bi geniş tabağa favamızı döküp üzerini düzeltelim.
- Fava iyice soğuduktan sonra buz dolabına alalım.
- Servis yapmadan önce dilimleyelim.
- Arzuya göre üzerine dereotu ve kuru soğan doğrayıp servis yapalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder