Fava Mezesi Tarifi

Fava Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı iç bakla
  • 2 adet küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • Tuz
Üzeri için;
  • Dereotu
  • Kuru soğan

Fava Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. İç baklamızı bi gece önceden suya ıslayalım.
  2. Ertesi gün bol suda yıkayıp tencereye alalım.
  3. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatalım.
  4. Kaynadıktan sonra köpüklü suyunu süzelim ve düdüklü tencereye alalım.
  5. Üzerine baklaların altında kalacak kadar su ekleyelim.
  6. Koyduğumuz su baklaların üzerini geçmesin.
  7. Üzerine dörde böldüğümüz kuru soğan, sarımsak ve tuzu ekleyip ocağa alalım.
  8. 20 dakika pişirelim.
  9. Düdüklü tenceremiz ılındıktan sonra baklaların üzerine zeytinyağı döküp blender ile pürüzsüz olacak şekilde çekelim.
  10. Küçük boy borcama ya da her hangi bi geniş tabağa favamızı döküp üzerini düzeltelim.
  11. Fava iyice soğuduktan sonra buz dolabına alalım.
  12. Servis yapmadan önce dilimleyelim.
  13. Arzuya göre üzerine dereotu ve kuru soğan doğrayıp servis yapalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder