Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi

Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane orta boy patates
  • 2 tane tavuk göğsü
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı papua biber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, köri, kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
Beşamel sosu için;
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt(200ml)bardak ölçüm
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çok az muskat
  • Yarım çay kaşığı tuz(kendinize göre ayarlayın tuzu)
Üzeri için;
  • Yarım su bardağı taze kaşar veya mozzarella peyniri

Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi Yapılışı


  1. Önce patatesleri küp küp soyup baharatlayıp sıvı yağ döküp karıştırıp fırında pişirin(karabiber, tuz, kırmızı toz biber, köri)
  2. Tavuk göğüslerini küp küp kesin.
  3. Biber ve soğanları ince yemeklik kesin ,uygun bir tavaya zeytinyağı dökün(üç yemek kaşığı)yağınızı ısıtın, tavukları ekleyin.
  4. Tavukların rengi değişene kadar kontrollü karıştırın ve soğanları bir diş sarımsağı ekleyin tekrar karıştırın.
  5. Biberleri ekleyin, birazdaysa karıştırdıktan sonra bir yemek kaşığı salçayı ekleyip tekrar karıştırın.
  6. 1 su bardağı kaynar su dökün pişirin ve pişince tuz, karabiber, kırmızı toz biber ekleyip kapatın.
  7. Beşamel sosu yapalım; iki yemek kaşığı tereyağı tencereye koyun eritin, iki yemek kaşığı unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun ama unu çok kavurmayın rengi az pembeleşse yeterli.
  8. Üzerine iki su bardağı süt dökün, çırpıcı ile çırpın. Kıvam alana kadar devam edin.
  9. Kıvam alınca tuz, karabiber ve çok az muskat tozu ekleyin ve kapatın ocağınızı.
  10. Bütün her şey hazırsa hepsini birleştirmeye sıra geldi isterseniz büyük bir borcamda da yapabilirsiniz. İsterseniz küçük güveç kaplarda.
  11. Güveç kaplarına patatesleri paylaştırın .
  12. Üzerine tavuk sotenizi ekleyin ve tavuk sotenin üzerine beşamel sosunu döküp onun üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri veya mozzarella koyup 220 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  13. Sıcak servis edin afiyet olsun .Çok güzel oluyor misafirlerinize rahatlıkla yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder