Fırında Patates Tavuk (Soslu Sarımsaklı) Tarifi

Fırında Patates Tavuk (Soslu Sarımsaklı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 8 adet tavuk but
  • 2 büyük diş sarımsak
Patates Soslamak İçin
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
Tavuğu Soslamak İçin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

Fırında Patates Tavuk (Soslu Sarımsaklı) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patates ve tavuğu iyice yıkıyoruz.
  2. Sonra patatesleri ince soyup elma dilim doğruyoruz.
  3. Patatese tuz, toz biber, un, zeytinyağ ve zerdeçal ekleyip tepsiye diziyoruz.
  4. Tavuğu ayrı soslayacağız tavuk içinde zeytinyağ, tuz, toz biber karabiber bir tabakta karıştırıp elimizle tavuklara sürüyoruz.
  5. Tavuklarıda patatesin üstüne diziyoruz, en üstüne sarımsakları doğrayıp serpiyoruz.
  6. Benim fırınımın ısısı çok iyi olmadığı için 225 derece de kontrollü pişiriyoruz.
  7. 1 saat yazdım ama iyice kızarana kadar pişirelim.
  8. İstediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder