Fırında Patates Tavuk (Soslu Sarımsaklı) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy patates
- 8 adet tavuk but
- 2 büyük diş sarımsak
Patates Soslamak İçin
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 silme yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Tavuğu Soslamak İçin
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Fırında Patates Tavuk (Soslu Sarımsaklı) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patates ve tavuğu iyice yıkıyoruz.
- Sonra patatesleri ince soyup elma dilim doğruyoruz.
- Patatese tuz, toz biber, un, zeytinyağ ve zerdeçal ekleyip tepsiye diziyoruz.
- Tavuğu ayrı soslayacağız tavuk içinde zeytinyağ, tuz, toz biber karabiber bir tabakta karıştırıp elimizle tavuklara sürüyoruz.
- Tavuklarıda patatesin üstüne diziyoruz, en üstüne sarımsakları doğrayıp serpiyoruz.
- Benim fırınımın ısısı çok iyi olmadığı için 225 derece de kontrollü pişiriyoruz.
- 1 saat yazdım ama iyice kızarana kadar pişirelim.
- İstediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder