Ev Yapımı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Harcı için:
- Kaşar peyniri
Ev Yapımı Kaşarlı Pide Tarifi Yapılışı
- Su ve süt ılıtılır.İçerisine maya ve şeker atılıp mayanın mayalanması sağlanır.
- Tüm malzemeler un eklenerek yoğurulur yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir, yarım saat dinlendirilir.
- Dinlenen hamurdan eşit bezeler alıp kayık şeklinde açılır.
- İçine rende kaşar katılıp kenarlar kapatılır.
- Kenarlarına yağ sürülür ve 180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder