6 Eylül 2020 Pazar

Puf Poğaça Tarifi

Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı toz maya (Silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • Çökelek ve maydanoz
Üzeri için:
  • Susam veya çörek otu yumurta sarısı

Puf Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Süt, su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  2. 5 dakika bekleyip üzerine un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  3. En son unu da ekleyip yoğuruyoruz.
  4. Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  5. Kabaran hamurdan cevizden biraz büyük alıp içine çökelek ve maydanoz harcından koyarak istediğimiz şekli veriyoruz.
  6. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz, susam serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan poğaçaların üzerine temiz bir örtü örtüyoruz.Not: iç harcına çökelek değil de dilediğiniz başka bişey de koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder