Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı toz maya (Silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- Çeyrek su bardağı zeytinyağı
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
İçi için:
- Çökelek ve maydanoz
Üzeri için:
- Susam veya çörek otu yumurta sarısı
Puf Poğaça Tarifi Yapılışı
- Süt, su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- 5 dakika bekleyip üzerine un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- En son unu da ekleyip yoğuruyoruz.
- Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kabaran hamurdan cevizden biraz büyük alıp içine çökelek ve maydanoz harcından koyarak istediğimiz şekli veriyoruz.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz, susam serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan poğaçaların üzerine temiz bir örtü örtüyoruz.Not: iç harcına çökelek değil de dilediğiniz başka bişey de koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder