Karamelli Çikolatalı Kek Tarifi

Karamelli Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek İçin
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un (yumurta büyüklüğüne göre değişebilir, kek hamuru kıvamı olacak)
  • Fırından çıkınca üstünü ıslatmak için 1 çay bardağı süt
Karamel İçin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket krema
Benmari Çikolata İçin
  • Yarım paket bitter
  • Yarım paket sütlü çikolata (Evde yarım kalan çikolatalarınızı kullanabilirsiniz isteğinize göre)
  • Yarın paket krema

Karamelli Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayla şekeri iyice köpürttükten sonra diğer malzemeleri katarak çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Kek hamuru kıvamı akıcı olacak 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişiriyoruz fırına göre dakika değiştiği için belirtmiyorum.
  3. Karamel sos için 1 çay bardağı şekeri tavaya alıyoruz başında beklemenizi tavsiye ederim yanarsa acı olur.
  4. Şekerin erimeye başladığını gördüğünüzde tavayı ara ara sürekli sallayarak eritme işlemine devam edin kaşık sokmayın, sadece tavayı sallayın.
  5. Tüm şeker taneleri eridikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ardından yarım paket kremayı koyun ve hızlıca karıştırmaya devam edin.
  6. Şeker önce sert olacaktır ama ısındıkça ve karıştıkça açılacak. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra altımı kapatın ve kenara alın.
  7. Kek fırından çıktıktan sonra üzerini süt ile ıslatın ardından karameli dökün, 20 dakika kadar bekletin.
  8. Bir tavada çikolataları eritin pürüzsüz bir kıvam aldığında kremayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ürünler birleşince ocaktan alabilirsiniz.
  9. Dinlenen karamelli kekin üzerine çikolatayı döktükten sonra kekinizi 4 saat buzdolabında dinlendirinki çikolatanız pürüzsüz bir şekilde donsun.
  10. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder