Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet rendelenmiş havuç
  • 2 su bardağından iki parmak kadar az un
  • 1 su bardağı ceviz
Üzerini İçin
  • Pudra şekeri

Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz.
  3. Cevizi, havucu ve tarçını ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  4. Unu kabartma tozu ve vanilyayı eleyip kontrollü bir şekilde harcımıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  5. Bu aşamada çok sıvı bir harç olmayacak ama birden çok katı da olmaması için dikkat ediyoruz normal kek hamurundan biraz daha katı bir karışım oluyor.
  6. Önceden ısıttığımız 180 c fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkardığımız kekimizin üzerine temiz bir bez örtüyoruz ilk sıcağı çıkınca kalıbından çıkarabiliriz.
  8. Yumuşacık lezzetli bir kek oluyor tavsiye ederim dilerseniz kremada üzerine güzel oluyor.
Not :Ben tart kabında yaptım normal keklerden biraz daha az kabarıyor. Dilerseniz kek kalıbı veya kelepçeli kalıptada yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder