Mayalı Yumuşacık Yufka ( İsgefe) Ekmeklerim Tarifi
Mayalı Yumuşacık Yufka ( İsgefe) Ekmeklerim Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemem kaşığı tuz
Mayalı Yumuşacık Yufka ( İsgefe) Ekmeklerim Tarifi Yapılışı
- İlk önce maya ,şeker ve ılık suyu karıştıralım ,15 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyelim.
- Daha sonra tuzu ve zeytin yağını ve unu ekleyip iyice yoğuralım.
- Hamurun güzel olması için iyi yoğurulması lazım.
- Hamuru 30 dakika mayalayalım.
- Eşit şekilde ceviz büyüklüğünde hamuru yumaklayalım.
- Sırayla hamuru açıp pişirelim.
- Tavada da olur varsa büyük saç kavurma tavasında da pişirebilirsiniz.
- Ters düz çevirip pişirelim.
- Pişen yufkaları hafif ıslayıp yumuşatalım temiz beze saralım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder