Merzifon Keşkeği (Teremyağlı) Tarifi

Merzifon Keşkeği (Teremyağlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı keşkeklik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • Etli kemik kuzu, inek farketmez
  • Tuz
  • Su
Sosu
  • 2 yemek kaşığı teremyağ (Sıvı yağda olur)
  • 1 dolu yemek kaşığı salça

Merzifon Keşkeği (Teremyağlı) Tarifi Yapılışı

  1. Akşamdan buğday ve nohutu ıslayalım sabah düdüklüye etli kemiği koyalım üzerine ıslatılmış buğday, nohut, tuzu ve suyunu (Ben yaklaşık 9 su bardağı su kullandım) ekleyip 45 dakika kaynatalım.
  2. Bu arada sosunu hazırlayalım teremyağ ve salçayı karıştırıp pişirelim.
  3. Keşkek piştikden sonra bir beze sarıp demlenmesini bekleyelim.
  4. Sonra açıp kemiği etin den ayırıp doğrayalım içine dökelim ve karıştıralım servis edelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder