Merzifon Keşkeği (Teremyağlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı keşkeklik buğday
- 1 su bardağı nohut
- Etli kemik kuzu, inek farketmez
- Tuz
- Su
Sosu
- 2 yemek kaşığı teremyağ (Sıvı yağda olur)
- 1 dolu yemek kaşığı salça
Merzifon Keşkeği (Teremyağlı) Tarifi Yapılışı
- Akşamdan buğday ve nohutu ıslayalım sabah düdüklüye etli kemiği koyalım üzerine ıslatılmış buğday, nohut, tuzu ve suyunu (Ben yaklaşık 9 su bardağı su kullandım) ekleyip 45 dakika kaynatalım.
- Bu arada sosunu hazırlayalım teremyağ ve salçayı karıştırıp pişirelim.
- Keşkek piştikden sonra bir beze sarıp demlenmesini bekleyelim.
- Sonra açıp kemiği etin den ayırıp doğrayalım içine dökelim ve karıştıralım servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder