9 Eylül 2020 Çarşamba

Orjinal Domates Çorbası Tarifi

Orjinal Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 1-2 dal taze fesleğen
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tuzot (Sebze çeşnili baharat)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/1.5 litre sıcak su
  • Kekik, toz fesleğen, karabiber
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri
  • Taze fesleğen

Orjinal Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tüm domatesleri kabuklu halde yuvarlak şekilde dilimleyip geniş ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizelim.
  2. Üzerlerine de soğanları jülyen doğrayıp yerleştirelim. Fırına atıp en az 45 dk közlenmesini bekleyelim. Görseldeki gibi domates ve soğanların sağı solu hafif yanmaya başladıktan sonra çıkarabiliriz.
  3. İlk sıcaklığı gittiğinde domateslerin kabuklarını çıkaralım.
  4. Tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım.
  5. Sonra da salçayı ve taze fesleğen yapraklarını ekleyip yine karıştıralım.
  6. Daha sonra domates ve soğanları ilave edelim. Birkaç dk daha karıştırıp sıcak suyu dökelim.
  7. Çorbamız yavaş yavaş kıvam alacağı için sevdiğiniz yoğunluğa göre pişerken sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
  8. Altını kapatmaya yakın tuz, şeker, tuzot ve tüm baharatları ekleyip karıştıralım.
  9. Piştikten sonra tüm çorbamızı blender edelim.
  10. Daha pürüzsüz sevenler ayrıca tel süzgeçten de geçirebilir. Servis esnasında rendelenmiş kaşar peyniri ve fesleğen kullanabilirsiniz. Afiyet olsun 🍅.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder