Orjinal Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet domates
- 2 adet soğan
- 1-2 dal taze fesleğen
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tuzot (Sebze çeşnili baharat)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/1.5 litre sıcak su
- Kekik, toz fesleğen, karabiber
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
- Taze fesleğen
Orjinal Domates Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tüm domatesleri kabuklu halde yuvarlak şekilde dilimleyip geniş ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizelim.
- Üzerlerine de soğanları jülyen doğrayıp yerleştirelim. Fırına atıp en az 45 dk közlenmesini bekleyelim. Görseldeki gibi domates ve soğanların sağı solu hafif yanmaya başladıktan sonra çıkarabiliriz.
- İlk sıcaklığı gittiğinde domateslerin kabuklarını çıkaralım.
- Tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım.
- Sonra da salçayı ve taze fesleğen yapraklarını ekleyip yine karıştıralım.
- Daha sonra domates ve soğanları ilave edelim. Birkaç dk daha karıştırıp sıcak suyu dökelim.
- Çorbamız yavaş yavaş kıvam alacağı için sevdiğiniz yoğunluğa göre pişerken sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
- Altını kapatmaya yakın tuz, şeker, tuzot ve tüm baharatları ekleyip karıştıralım.
- Piştikten sonra tüm çorbamızı blender edelim.
- Daha pürüzsüz sevenler ayrıca tel süzgeçten de geçirebilir. Servis esnasında rendelenmiş kaşar peyniri ve fesleğen kullanabilirsiniz. Afiyet olsun 🍅.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder